Problema:
- Es requereix afegir una interconnexió amb una aplicació que els seus mètodes públics estan en un format antic, en aquest cas, ActiveX.
- Aquests controls són exclusivament en 32-bits.
- La aplicació que els ha de consumir és multi-plataforma i no pot ser condicionada per connectar-se amb aquesta aplicació, el qual és accessòria.
Possibles solucions d’arquitectura:
- Crear diferents compilacions (no desitjable, complica el codi i obliga a publicar-ne diferents versions)
- Crear una aplicació en servei del sistema operatiu (malauradament en aquest cas queda descartat ja que el control de ActiveX ens obliga a tenir accés al System.Windows.Forms)
- Crear una aplicació instanciada des la aplicació principal
Al final he triat la última solució a la qual ens trobem doncs que la intercomunicació entre els processos la podem fer amb diferents mètodes12:
- Utilitzar un fitxer d’entrada i un altre de sortida entre les aplicacions: potser un mètode eficaç i ràpid, fàcil de transmetre a través de parametrització i lectura de sortida estàndard.
- Pipes/Canonades(anònims i anomenats)34: ens obligaria a establir un protocol degut a les poques dimensions dels missatges capaços de ser retransmesos per canonades/pipes.
- Sockets (a través de WCF o Remoting5): complica el codi i ens obliga a establir protocol de funcionament.
- Per la consola: és el mètode més a pic i pala però el que podem garantir una prova de concepte. El problema és que a major quantitat de dades més lent es torna, mètode lent ja de per si.
- Memòria compartida67: aquesta es pot fer a través de fitxers mapejats en memòria, el qual també ens facilita la interconnexió i a més a més amb mutex podem establir un nivell de seguretat bastant alta de orde de processament.
La transmissió de dades es pot fer per classes (després fer marshalling) o per serialització (tant JSON com XML). He triat JSON perquè és la que menys ocuparà i en part, perquè si es fan registres d’entrada i sortida ja disposem d’eines per llegir-los i analitzar-los.
Un punt clau són els mutex. Encara que l’ordre de execució dels processos és seqüencial, això ens donarà possibilitat de que evitar que es llegeixin posicions abans de que s’hagin acabat de escriure.
Tant els fitxers com els pipes serà essencial què siguin creats per la aplicació principal: això ens donarà l’avantatge de controlar quan la memòria ha de ser creada i netejada.
La crida a la aplicació que contindrà els accessos a ActiveX es fa mitjançant System.Diagnostics8 aquesta API ens permet a través de StartInfo de aportar paràmetres a la aplicació (propietat arguments), com redirigir el input i output estàndard (propietat StandardOutput.ReadToEnd() per a obtenir el string de sortida).
Codi:
- https://stackoverflow.com/a/65731962/2219577 ↩︎
- https://stackoverflow.com/a/14140726/2219577 ↩︎
- https://learn.microsoft.com/en-us/dotnet/standard/io/pipe-operations ↩︎
- https://learn.microsoft.com/en-us/dotnet/api/system.io.pipes.anonymouspipeserverstream ↩︎
- https://learn.microsoft.com/en-us/dotnet/api/system.runtime.remoting.channels.ipc.ipcchannel ↩︎
- https://learn.microsoft.com/en-us/dotnet/standard/io/memory-mapped-files ↩︎
- https://learn.microsoft.com/en-us/dotnet/api/system.io.memorymappedfiles.memorymappedfile.createnew ↩︎
- https://learn.microsoft.com/en-us/dotnet/api/system.diagnostics.process ↩︎